Meniu


cauta doar in
 PureAquaFilter
Vizitatori in ultimele treizeci de minute: 01
 click tracking

 

Izvorul de apă plată la îndemână!


       
Nota! Filtrul de apa multistadic se va racorda la reteaua de apa conform cu schemele de montaj de mai jos. Nu se monteaza robineti de inchidere a apei dupa filtrul multistadic! Filtrul se monteaza deasupra chiuvetei, apa odata filtrata trebuie sa curga libera prin lebada acestuia!

                 Filtrul se monteaza foarte usor fiind prevazut cu conectori de 0,5 toli si cu un racord special (in interior contine un furtun din polimer medical inert si rezistent la presiune) avand la capete piulite olandeze tot de 0,5 toli (ca si cele de la dus), aceste marimi sunt standard in toate aplicatiile sanitare. Dupa ce ati pus apa in paharul filtrului pentru a se amorsa, procedura de montaj este urmatoarea:
                  - la capetele racordului se introduce in fiecare piulita olandeza cate o garnitura alba de silicon din pachet, apoi se insurubeaza la punctul de conectare de la reteaua de apa si la conectorul de intrare al filtrului; piulitele se strang usor cu mana etansandu-se perfect (va rugam sa nu folositi patente si chei, fiindca nu sunt necesare si puteti rupe conectorii
acestia desi sunt rezistenti, nu vor rezista niciodata in fata unei chei reglabile de 1 kilogram cu lungimea/parghia de 25+ centimetrii si strans cu toata puterea fiindca nu au fost puse garniturile care fac etansarea..);
                  - lebada filtrului se introduce cu varful inainte prin piulita speciala olandeza din pachet (cea cu gaura in mijloc) si la final se pune o garnitura alba de silicon si se insurubeaza cu mana la conectorul de iesire al filtrului.
                 Toate aceste operatiuni dureaza 1-2 minute maxim. Mai jos aveti si exemple cu poze de racordare a filtrului la reteaua de apa.

 

       POSIBILITATI DE MONTARE:


       1) montaj filtru de apa potabila la baterii de chiuveta cu monocomanda (monobloc) prin adaptorul inclus gratuit in pachet astfel:

   Se desurubeaza sita (perlatorul) existenta pe teava de la baterie.Din acea sita (perlator) se scot cu ajutorul unei surubelnite 1-2 site metalice, nu cea de plastic, si se introduc pe partea superioara a adaptorului. Se pastreaza garnitura de cauciuc originala a sitei din baterie (daca garnitura originala este cumva rupta, aveti in pachetul filtrului o garnitura speciala pentru inlocuirea acesteia). In locul sitei (perlatorului) bateriei, se insurubeaza adaptorul filtrului cu acele site fine metalice si garnitura, cu ajutorul unei chei reglabile, sau a unui patent, sau a unui inbus.

   Dupa ce ati montat adaptorul impreuna cu sitele de la perlator si garnitura, va recomandam sa lasati adaptorul atasat in permanenta la baterie intrucat atunci cand doriti sa folositi filtrul, va fi suficient sa strangeti usor cu mana racordul filtrului la adaptor folosind o garnitura alba siliconica din pachet pentru etanseizare.

   Dupa ce v-ati preparat apa plata/filtrata sa va ajunga pentru cateva zile, sau pentru cateva saptamani, sau chiar luni de zile (apa odata filtrata nu se mai strica; va recomandam sa nu tineti apa in bidoane de plastic expuse la soare sau caldura excesiva intrucat toate plasticele formeaza compusi toxici, pastrati apa undeva la intuneric sau in sticle de "sticla"), desfaceti cu mana racordul filtrului de la adaptor (dureaza 3-5 secunde) si puneti filtrul sus la pastrare pana veti avea nevoie din nou de el.
 

Montaj pe baterie monobloc realizat si trimis de Dl. Vlad


       2
) montaj filtru de apa potabila la baterii de chiuveta cu obertainere dar si pe bateriile monocomanda a caror pipa (lebada) este detasabila prin intermediul unui comutator cu doua cai de iesire/ schimbator de duş (dacă aveţi acest tip de chiuvetă şi consideraţi că aveţi nevoie de ajutor, vă putem procura contra cost un comutator cu doua cai de iesire şi îl includem în pachet - costă 20 de lei in magazinele de sanitare sau la vanzătorii de articole sanitare din piete);
         In acest caz, daca chiuveta dumneavoastra este emailata si inclinata precum cea din poza, pentru o mai buna stabilitate (sa nu alunece cand il utilizati), va recomandam sa asezati sub filtru o laveta de spalat vase din comert (cele din material aspru sunt mai bune).

Daţi click pe poze pentru a le mări
Montaj filtru de apa pe chiuveta la baterie obertainer poza 1   Montaj filtru de apa pe chiuveta la baterie obertainer poza 2
Robinetul / comutatorul cu doua cai de iesire se monteaza intre pipa de la baterie si baza acesteia. Prin actionarea lui se realizeaza trecerea apei de la baterie prin filtru sau numai prin baterie.

Cateva repere intrucat nu foarte multi se pricep la instalatiile sanitare:

» Comutatorul cu doua cai de iesire este indentic cu robinetul care directioneaza apa prin dusul bateriei de la baie, acesta fiind realizat pentru a da posibilitatea instalarii dusului la chiuveta;

» Ca si mecanism de functionare: se da drumu la apa rece de la chiuveta, lasati-o sa curga cateva secunde, dupa care actionati comutatorul invartind de butonul acestuia in jos, in acest moment apa nu va mai trece prin pipa bateriei ci va fi directionata prin racord catre filtru (exact cum se intampla si cu dusul doar ca in locul dusului acum aveti filtrul de apa multistadic);

»
La final dupa ce ati terminat de filtrat apa, inchideti apa de la robinetul bateriei, dupa care invartiti de butonul lateral al comutatorului in sus ca sa inchideti circuitul apei prin filtrul de apa. La urmatoarea utilizare apa va curge doar prin pipa bateriei.


 

-Comutator cu două căi de ieşire / schimbător de duş-

Se monteaza la baza lebedei la bateriile cu obertainere dar si la cele cu monocomanda (cu manivela) cu conditia ca lebada sa fie detasabila. De asemenea exista si baterii monocomanda care au din constructie si o iesire suplimentara de 1/2 (0,5) toli pentru a se putea monta un dus pentru spalatul vaselor, in acest caz nu trebuie decat sa racordati filtrul la conectorul respectiv.


Robinet comutator cu doua cai de iesire - schimbator de dus
 În imagine este un comutator cu două căi de ieşire / schimbător de duş
 
 

Comutatorul cu două căi de ieşire/schimbătorul de duş, prezinta urmatoarele caracteristici tehnice:
   - baza cu piulita are un diametru interior de 1 tol;
   - iesirea laterala este de 1/2 (0,5) toli, pe aceasta se monteaza dusul sau racordul filtrului de apa multistadic;
   - partea superioara are diametrul interior de 3/4 toli iar filetul exterior este de 1 tol, aici se monteaza lebada/teava de curgere a apei de la baterie.
Schimbatorul se interpune practic intre baterie si lebăda acesteia (teava de curgere a apei).Baterie monocomanda cu lebada/pipa detasabila
Model de baterie monocomandă cu lebădă/pipă detaşabilă
-pe acest model se poate monta fie adaptorul monobloc
inclus gratuit în pachet fie un schimbător de duş-
        3
) A) montaj individual de la reteaua de apa;

Materiale auxiliare necesare
 
-Pexal 016 – 0,40-0,50 m
-Robinet nr. 1 ˝ - 1 buc
-Conector nr. 1 016 – 2 buc
-Teu ˝ - 1 buc
-Bratara 2 ˝ - 1 buc
-Bratara ˝ - 1 buc

 

           B) o alta varianta de montaj individual realizata si trimisa de domnul Lazar Alexandru (februarie 2013 - Bucuresti):

Pentru a realiza acest montaj trebuie cumpărate următoarele elemente:
   -   Un ROBINET ÎNCHIDERE COLŢAR D1/2;
   -   Un RACORD FLEXIBIL CU PIULIŢE OLANDEZE 1/2 (la lungimea potrivită);
   -   Un RACORD TEU cu filete 1/2;

 Înainte de a fixa racordul flexibil am montat piuliţa (contrapiuliţa de strângere) obţinută prin tăierea unei piuliţe olandeze 1/2 de la un racord flexibil vechi. Între piuliţa olandeză strânsă şi contrapiuliţă trebuie să existe un joc de 1,5-2mm.

 

 

 

 

 

 

 

 

           C) Montaj individual realizat si trimis de domnul Atanasiu Daniel (martie 2018 - Bucuresti)


  
Am atasat si poza robinetului. In acest robinet intra racordul separat realizat pentru filtru.

Robinet-ul este achizitionat de la Dedeman, banuiesc ca toti au acum diferite modele.
Pentru sotie era esential sa arate si bine, nu doar functional.
Este exact ce aveti si dumneavoastra, dar arata un pic mai bine.
Exact cum am dat gaura in compozit pentru baterie, asa am dat gaura si pentru acest robinet.
Daca instalatorul nu gasea sa dea gaura exact pe dimensiunea robinetului, il fixam si cu "piulita" acea albastra din poza. (e albastra deoarece nu am scos protectia de plastic). Gaura data s-a potrivit perfect si robinetul e fixat pe chiuveta.

 

 

   

 

 

 
       4) ca solutie temporara se mai poate monta foarte simplu utilizand direct furtunul de la dus, astfel se desurubeaza para de la capatul furtunului de dus si se insurubeaza direct la filtru folosind o garnitura din pachetul acestuia pentru etanseizare. Aveti grija sa cuplati alimentarea cu apa la capatul de admisie al filtrului (este marcat pe capac printr-o sageata îndreptata înspre interiorul filtrului). In acest mod veti putea beneficia de apa plata imediat de la achizitionarea filtrului, pana la rezolvarea modalitati de cuplare la reteaua de apa.

            »   "∏" sageata spre interior, indica ca acesta este locul de intrare al apei de la retea;
            »   "∏" sageata spre exterior indica ca acesta este locul prin care iese apa purificata;
 

       5)  In cazuri exceptionale cand nu aveti alte posibilitati la dispozitie (o pompa manuala sau electrica, sau o coloana de apa cu o inaltime de minim 5 metri), se poate totusi utiliza filtrul multistadic alimentandul cu apa dintr-un vas sau bidon aflat la cel putin 1 metru inaltime fata de nivelul filtrului (filtrul se alimenteaza cu apa prin intermediul unui racord prevazut cu un conector de 1/2 (0,5) toli la un capat folositi racord cu furtun din cauciuc inert ce nu impregneaza in apa substante chimice toxice si mirosuri). In acest caz debitul este situat la nivelul picaturilor, picaturi de apa microbiologic pura, insa in 24 de ore se pot strange peste 30 litri de apa curata esentiala supravietuirii [apa fara bacterii, paraziti, mizerie (suspensii organice sau anorganice), substante organice, metale grele si virusuri filtru de apa multistadic model tip M4].
            Nota: Operatiunea de spalare a elementului ceramic (numai la prima utilizare la achizitionarea filtrului si la schimbarea elementului ceramic) trebuie efectuata in conditii de debit si presiune minima conform instructiunilor de utilizare.


       6
) Sugestie de stocare si folosire a apei plate obtinuta cu filtrul M4, puteti achizitiona de pe piata o pompita de apa manuala (15-20 lei) ce se monteaza pe bidoanele de 5l, 10l si chiar pe cele de 19l folosite la dozatoarele de apa si veti avea un mini dozator ecologic de apa plata:

Pompita de apa manuala model Aqua Nova
Pompita de apa manuala model Aqua Nova
montata pe un bidon de 10 litrii
 

 


Pentru versiunea ilustrata de montaje (mai detaliata) va rugam sa descarcati ghidul urmator:
 

>>> Click here to download <<<

 

Va dorim succes!    
 


Inapoi la meniu      

 

  

Stiati ca:

Organismul uman contine mai mult de 70% apa?
Aceasta scade pe masura ce inaintam in varsta?
Pentru a fi sanatosi aveti nevoie de minim 2 litri de apa pe zi?

 
Produse in cos

PureAquaFilter - Continutul cosului dumneavoastra de cumparaturi
 Cosul este gol.


 Valoare: 0 lei

 Modifica comanda
 Finalizeaza comanda
Atentionare

» In 30.01.2019 Ministerul Sănătății recomandă bucureștenilor să nu folosească apa de la robinet pentru băut, gătit sau igiena personală

» In 14.03.2018 Direcția de Sănătate Publică: „Apa de la robinet nu este potabilă!“ - Zona afectata fiind o buna parte din Judetul Brasov

» In data 19.03.2016 protectia consumatorilor a gasit in supermarketurile din Bucuresti cinci tipuri de apa ce nu corespund microbiologic. Depasiri enorme ale parametrilor in unele cazuri

Referinte
(linkurile de mai jos duc catre pagina de cuprins unde veti gasi linkurile directe catre articolele respective)

» Purificarea apei la uzina ROSU (ApaNova) - Apa “moarta”, apa “vie”
» Cum a aparut filtrul profesional M4 multistadic (interviu din 2004 publicat in Formula-AS)

» Informatii osmoza inversa (1.Engleza, 2.tradus prin google in Romana)

» Mineralele bune de baut & mitul TDS-metrului (consecintele consumului de apa cu continut redus de minerale)
» Studiu amplu in limba engleza aparut inca din 2004 al Organizatiei Mondiale a Sanatatii privind riscurile grave ale consumului de apa demineralizata

» Apa alcalina si “ionizata”, informatii stiintifice (1.Engleza, 2.tradus prin google in Romana)
» Dictionar de termeni si dispozitive pseudostintifice referitore la apa (pacaleli - inselaciuni), material scris de profesor emerit Stephen Lower (1.Engleza, 2.tradus prin google in Romana)
» Omul care “cultiva” apa (1.Engleza, 2.tradus prin google in Romana)
» Care este secretul “murdar” al apei imbuteliate
» Cati nitrati se ascund sub eticheta apelor minerale (Evz)
» Apa plata imbuteliata, interzisa intr-un oras din Australia
» Ce reprezintă simbolurile de pe fundul ambalajelor de plastic?
» Harta punctelor de colectare / buletine de analize Apa Nova

Pentru sanatate

» Catina planta minune: info1, info2, info3, info4
» Vitamina C
» Afinele, mici dar mari campioane: info1, info2
» Plante dinamita pentru sanatate
» Paducelul planta inimii: info1, info2, info3, info4
» 10 combinatii de alimente, sinergia alimentara
» 5 plante care stimuleaza imunitatea
» Tratamente Naturiste - Cozac Plant

Utile

» Casa solara (1.Engleza, 2.tradus prin google in Romana); filmul de prezentare
» Mantuirea de dupa cumplita ratacire (credinţele contrare informaţiilor ştiinţifice corecte produc cei mai cumpliţi monştri)
» Cel mai bogat om din Babilon (cautati varianta in romana sau engleza si citit neaparat aceasta carte, veti descoperi printr-un limbaj simplu dar profund, secretele succesului)
 

©Copyright 2009 2021 www.PureAquaFilter.com
Toate drepturile rezervate